Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstshoppen met een unieke touringcar

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt gaat in Düsseldorf eerder van start dan menig kerstmarkt in Nederland. Je kunt dan ook veel langer genieten van alle kerstpracht. Houdt er wel rekening mee dat ze vaak ook rond kerst weer eindigen. Wil je de drukte enigszins vermijden en liever in alle rust over de markt kunnen struinen, kom dan doordeweeks en met name op de maandag of dinsdag. Uiteraard zijn de markten het gezelligst als het al wat donkerder wordt en de lichtjes aangaan.

Locatie markten

Er zijn 6 verschillende markten in Düsseldorf die je kunt bezoeken. Je kunt uiteraard ook bij alle verschillende markten langsgaan. Hiervoor hoef je een afstand af te leggen van anderhalve kilometer, dus dit is zeker te doen. Je blijft zo in beweging en kunt gaandeweg verschillende kraampjes bezichtigen en aankopen doen voor de kerst. Je hebt de Marktplatz, de Flinger Strasse of Marktstrasse, Heinrich-Heine-Platz, Stadtbrückchen, Schadowplatz, Gustaf-Gründgens-Platz en Schadowstrasse. Alle onderdelen zijn uiteraard even feestelijk versierd en opgesteld.

Heerlijke etenswaren

Op de kerstmarkt in Düsseldorf zal een glaasje glühwein zeker niet ontbreken. Uiteraard vind je hier diverse soorten worst, bier, Flammkuchen, brezels en knoedels. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is hier wel te vinden. Een bezoek aan het reuzenrad op de Burgplatz maakt de dag compleet.